Pagina 1 van 1

Ziekte van Graves

Geplaatst: 08 dec 2017 11:29
door Bauk
2 jaar geleden ging ik ten gevolge van de ziekte van Graves dubbelzien. Dit werd voor zover ik heb begrepen veroorzaakt door vochtophopingen in mijn oogweefsel. Na bijna 2 jaar met een plakprisma te hebben gelopen, waardoor ik wat beter kon focussen kreeg ik mijn eerste operatie op 19 juni 2017. Deze operatie was onder volledige narcose, een van de oogspiertjes van mijn rechteroog werd zo verplaatst dat het dubbelzien grotendeels werd opgeheven. Heerlijk, kunnen kijken zonder plakprisma!
Op 13-10-2017 volgde een 2e operatie aan beide oogleden waarbij links een spiertje werd verplaatst en vooral rechts veel vet werd weggehaald, dit alles onder de jullie welbekende plaatselijke verdoving. Ik was blij dat een verpleegster mijn hand steeds vasthield, zodat ik daar af en toe in kon knijpen. Nu na 2 maanden is mijn rechterooglid nog steeds dik in vergelijking met mijn linkeroog. Mijn chirurg wil het nog een paar maanden afwachten. Ik hoop dat beide oogleden er na een paar maanden gelijk uitzien. Nog een paar opmerkingen die ik hier wil plaatsen n.a.v. een aantal dagboekfragmenten die ik las. Mijn chirurg dacht dat mijn oogleden nog rood waren doordat ik lidtekencreme gebruikte. Hij gaf me tobradex dat ik nu 3 weken moet gebruiken op mijn oogleden, hierin zit antibiotica. Wat het opmaken betreft. Ik had me er op verheugd eindelijk een lijntje boven mijn wimpers te kunnen trekken. Allemaal nieuwe make-up gekocht. Nou, forget it. Voorlopig blijf ik nu maar even van mijn ogen af. Volgens mij is het schoonmaken van je ogen s'avonds de ergste crime, klopt dat? Ik heb wel mijn wenkbrauwen en wimpers laten verven zodat er iets van make-up zit. Uiteindelijk gaat het er mij om dat ik weer goed kan focussen en dat is bijna helemaal goed en het belangrijkste resultaat van al deze operaties. Fijn dat deze dagboeken er zijn in deze onzekere tijden na een ooglidoperatie. Daarom draag ik nu ook mijn steentje bij.

Re: Ziekte van Graves

Geplaatst: 09 dec 2017 11:19
door Kriss
Je hebt heel wat achter de rug zo te lezen! Dat dubbel zien lijkt me inderdaad vervelend en die operatie klinkt ook best heftig! Je las dat je ene ooglid ook nog dik is. Hoe hoog staat dit ooglid nu? En is de zwelling wel iets minder geworden?

Re: Ziekte van Graves

Geplaatst: 09 dec 2017 19:11
door Bauk
Mijn rechterooglid hangt boven ongeveer eenderde van mijn pupil, maar ik heb het idee dat het langzaam maar zeker beter wordt. Linkeroog is wel goed, maar ook nog niet helemaal geheeld. Ik ga er nog steeds van uit dat het helemaal goed komt. Het zal alleen wat langer duren.

Re: Ziekte van Graves

Geplaatst: 10 dec 2017 09:35
door Kriss
Lastig he? Ik heb ook het idee dat het ietsje beter wordt maar het gaat zo ontzettend langzaam! Wanneer moet je weer terug voor controle?

Re: Ziekte van Graves

Geplaatst: 10 dec 2017 14:00
door Bauk
Ik ben een week geleden geweest en ga nu half maart ergens. Kan nog niet gepland worden. We gaan eerst op vakantie naar Thailand, dus genoeg positiefs om naar uit te kijken.

Re: Ziekte van Graves

Geplaatst: 13 dec 2017 16:15
door Kriss
Lekker zeg, geniet ervan!

Re: Ziekte van Graves

Geplaatst: 15 dec 2017 17:30
door Kriss
Ik heb ook anti-biotica gehad van de arts. Het dit bij jou een beetje geholpen?